Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifika Töreni

04 Şubat 2022

       Dünya Gümrük Örgütü’ne (DGÖ) üye ülkelerce her yıl 26 Ocak günü kutlanan "Dünya Gümrük Günü" çerçevesinde, DGÖ tarafından 2022 Yılı teması “Veri Kültürünü Benimseyerek ve Veri Ekosistemi Oluşturarak Gümrükte Dijital Dönüşümün Artırılması” olarak belirlenmiş olup söz konusu kutlamalar çerçevesinde 01.02.2022 Salı günü Bakanlığımız Söğütözü Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Sayın Bakanımız Dr. Mehmet MUŞ’un katılımıyla Liyakat Sertifikaları Takdim Töreni gerçekleştirilmiştir.
     Bölge Müdürlüğümüzce, veri kültürünü benimsemiş ve veri ekosistemi oluşturarak gümrükte dijital dönüşümün arttırılmasındaki şahsi çabalarının yanı sıra konu ile ilgili yardım ve yönlendirmelerinin üst düzeyde olması ayrıca sivil toplumla diyaloğu etkinleştirmede zincirde bulunan diğer tarafların verilerden yararlanılması ve işbirliği yapılması hususunda gösterdiği çabalardan, Sarp Sınır Kapısının dijital dönüşümde daha aktif hale gelmesindeki katkılarından dolayı aday gösterilen Bölge Müdürlüğümüz emrinde Şube Müdürü Vekili olarak görevli Şef Murat BAYRAM Bakanlığımız tarafından Liyakat Sertifikasına layık görülmüştür.
     Yapılan törende Sayın Bakanımız Dr. Mehmet MUŞ, Bakanlığımız ve özel sektör temsilcileri arasından seçilen 20 kişiye Dünya Gümrük Örgütü tarafından hazırlanan liyakat sertifikalarını takdim etmiş, Şube Müdür Vekili Murat BAYRAM Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikasını Sayın Bakanımız Dr. Mehmet MUŞ’un elinden almıştır.
       Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN, Şube Müdürü Vekili Murat BAYRAM’a başarılar dileyerek, “Sayın Bakanımıza Bölge Müdürlüğümüz adına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.