26 Ocak Dünya Gümrük Günü Etkinlikleri

22 Şubat 2022

        “26 Ocak Dünya Gümrük Günü” etkinlikleri çerçevesinde Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN ve beraberindeki heyet, Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK’u makamlarında ziyaret ettiler. Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN Artvin Valimizi ziyareti esnasında Bölge Müdürlüğümüz ve bağlantı idarelerinin 2021 yılı faaliyetleri kapsamında bilgi sunumunda bulunmuş, Sayın Valimiz ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek personelimizin Dünya Gümrük Günü'nü kutlamış ve çalışmalarında başarılar dilemişlerdir.
      Valilik ziyaretinin ardından Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN ve beraberindeki heyet tarafından Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yunus Emre BÜYÜKYURT, Artvin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Mehdi ÜNAL, Sarp Mülki İdare Amiri Hopa Kaymakamı Sayın Gürkan ÜÇÜNCÜ ziyaret edilmiş, yapılan ziyaretlerde Gümrük teşkilatının ülkemizin dış ticaretinde büyük rolü olan  önemli kurumların başında geldiği, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir yer tuttuğu vurgulanmıştır.
       Yapılan programlar çerçevesinde 26 Ocak 2022 tarihinde Ardahan iline geçen Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN, burada tertip edilen bağlantı idarelerimiz Aktaş ve Türkgözü Gümrük Müdürlüklerinin de katılımı ile Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılmıştır. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sayın Recep BİLGİN, 180 ülkenin üyesi bulunduğu Dünya Gümrük Örgütünün ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde gerçekleştirdiğini vurgulayarak “Gümrük personeli olmanın zorluğu ve sorumluluklarımızın ağırlığı yanında, ülkemiz için de bir o kadar önemli görev icra etmekteyiz. Kaçakçılıkla mücadele ederek ülkemizin trilyonlarca liralık vergi kaybının önüne geçen bu güzide teşkilat gece-gündüz demeden en çetin şartlarda dahi 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.” dedi.
Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Ardahan Valisi Sayın Hüseyin ÖNER, ithalat ve ihracatta ülkemiz dış ticaret hacminin sürekli büyümesinde emeği geçen gümrük camiasına teşekkür ederek tüm personelin Dünya Gümrük Günü'nü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.
          Programda 2021 yılı içerisinde özverili çalışmalarından dolayı başarılı olan personel ve idare amirlerine Ardahan Valisi Hüseyin ÖNER ve Bölge Müdürümüz Sayın Recep BİLGİN tarafından plaket ve başarı belgeleri verildi. Müzik dinletisi ve kokteyle devam eden programa Cumhuriyet Savcısı Hakdiler PEHLİVAN, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Baro Başkanı Murat YOLCU, Çıldır Kaymakamı Fatih BAYRAM, İl Emniyet Müdürü Ünsal HAYAL, İl Jandarma Komutan Albay Ali Naci ALDEMİR, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup AZİZOĞLU, Göle Belediye Başkanı İlhan GÜLTEKİN, Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ersin ARSLAN Aktaş Gümrük Müdür v. Mustafa DELİKANLI, Türkgözü Gümrük Müdür v. Hüseyin KAĞNICIGİL, çok sayıda bürokrat ve gümrük personeli ile vatandaşlar katıldı.
         Öte yandan aynı gün içerisinde Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü binasında bağlantı idarelerimiz Sarp Gümrük Müdürlüğü, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Hopa Gümrük Müdürlüğü ve Rize Gümrük Müdürlüğü personelinin de katılımıyla 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinleri çerçevesinde bir program tertip edildi. Programda günün anlam ve önemine vurgu yapılarak başarılı personele Başarı Belgeleri takdim edildi. Buradaki programa Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali ESMEROĞLU, Bölge Müdür Yardımcısı Fethiye TİŞKAYA, Sarp Gümrük Müdür v. Recai FİDAN, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Ahmet CIBIR, Hopa Gümrük Müdürü Atila KARATAŞ, Rize Gümrük Müdür v. Oktay GÖK ve gümrük çalışanları katıldı.