Bölge Müdürümüz Sn. Recep BİLGİN, Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda nakliye sektörü temsilcileri ile gümrük iş takipçileri ile bir araya geldi.

10 Ağustos 2021


Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep BİLGİN, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda nakliye sektörü temsilcileri ve gümrük iş takipçileri ile bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman AKYÜREK "Bölge Müdürümüz Sn. Recep BİLGİN gümrük sahasına giriş-çıkış aşamasında yaşanan sorunlar ve diğer süreçlerle ilgili bilgilendirme yapacaktır. Bu vesileyle kısa konuşmaların ardından geçilecek soru cevap bölümünde karşılaştığınız sorunları dile getirmenizi öneriyorum" ifadelerini kullandı.
Sektör temsilcileri saha darlığı ve veri ofisi ile alakalı taleplerini dile getirdiler.
Sap Gümrük kapısında yapılan iyileştirmeler ve çeşitli sorunlara değinen Bölge Müdürümüz Sn. Recep BİLGİN "Gümrüğe uzaklık sorun teşkil ettiği için Bakanlığın da onayıyla Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüzü Sarp Sınır Kapısına taşıdık. Sarp Sınır Kapısında bulunan 3 giriş 3 çıkış olmak üzere 6 peronumuzda kayıt sistemiyle alakalı yaşanan sıkıntılardan biri olan şoförlerin işlemleri yapmak üzere araçtan inmelerini ve zaman kaybetmelerini önlemek üzere tek pencere sitemini kurduk. Nakliyeci böylece araçtan inmeden kayıt yapabilecek ve zaman kaybına izin verilmeyecek. Tarım ile alakalı tırlar için Hopa Limanında park yeri oluşturuldu ve Hopa Gümrük Müdürlüğü ithalatta yetkilendirildi. Gümrükte yaşanan diğer bir sıkıntı ise bankamatik eksikliğiydi. Kısa zaman önce bankamatik devreye girmiştir. Veri ofisiyle alakalı bir yer bakıyoruz ve bunu sizlere tahsis etmeye çalışacağız. Böylece hem şoförlerimizin hem de nakliyecilerimizin işini bir nebze de olsa kolaylaştıracağız." diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmalarının ardından, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep BİLGİN, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Osman AKYÜREK ve katılımcılar birbirlerine teşekkürlerini ileterek toplantı salonundan ayrıldılar.