Bölge Müdürümüz, ülkemizde çıkan orman yangınlarına müdahale amacıyla Azerbaycan'dan gelen yangın söndürme ekiplerini Sarp Sınır Kapısı'nda karşıladı

09 Ağustos 2021


Bölge Müdürümüz Sn. Recep BİLGİN,  Sarp Sınır Kapısı'nda Azerbaycan'dan gelen yangın söndürme ekiplerini karşıladı. Bölge Müdürümüz duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kardeşlik bu. Bizim hiç ayrımız gayrımız yok. Olmadığının belgesi de budur. Zor günümüzde yanımızda olan Azerbaycanlı kardeşilerimizi gönülden kutluyoruz" dedi. Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep BİLGİN ve Azerbaycan'dan gelen İtfaiye ekibinin yetkilisi Sn. MAHMUDOV karşılıklı olarak Azerbaycan ve Türk Bayraklarını öperek birbirlerine teslim ettiler.
Azerbaycan yangın söndürme ekipleri 40 araç 160 kişilik personeliyle Sarp Sınır Kapısı'ndan ivedi bir şekilde geçerek, ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan yangınlara müdahale etmek amacıyla yola devam etti. Azerbaycan'dan, 1 hafta önce de 54 araç ve 250 kişilik yangın söndürme personeli yine Sarp Sınır Kapısından ülkemize giriş yapmıştı.