Vali Doruk, Sarp Sınır Kapısında İncelemelerde Bulundu

11 Mayıs 2021


Artvin Valisi Sn. Yılmaz Doruk, Sarp Gümrük Kapısında gerçekleştirilen Gümrük iş ve işlemleri, yapılan arama ve kontrollerde ele geçirilen kaçak eşya ve bu eşyaların ekonomiye kazandırılması, tasfiye işlemleri ve ihracata yönelik olarak Gürcistan tarafında yapılan inşaat kapsamında kapalı olan tır peronuna rağmen otomobil peronundan tır geçişlerinin sağlanarak tarihi rekorun kırıldığı alanı yerinde inceleyerek bu hususta Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep Bilgin’den bilgi aldı.
Sn. Vali Doruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep Bilgin, Garnizon Komutanı P. Alb. Sn. Şükrü Şenduran, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Yunus Emre Büyükyurt, Vali Yardımcısı Sn. Aydın Göçer, Hopa Kaymakamı Sn. Abdurrezzak Canpolat, Kemalpaşa Kaymakamı Sn. Recep Gündüz, Hopa Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Erkan Çörek, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sn. Mustafa Kılınç, İl Emniyet Müdürü Sn. Sinan Ergen, Sarp Gümrük Müdürü Sn. Atila Karataş, Sarp Güm. Muh. Kaç. İsth. Müdürü Sn. Tahir Demir, Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek katıldı.
Toplantının ardından Sn. Vali Doruk, Sarp Gümrük sahasındaki iş ve işlemleri, kaçakçılıkla mücadelede kullanılan ekipman, teçhizat ve çalışmaları yerinde inceleyerek yetkili personellerden bilgi aldı ve özverili çalışmalarından ötürü Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep Bilgin'e ve gümrük personellerine teşekkürlerini iletti.