‘26 Ocak Dünya Gümrük Günü’ Bölge Müdürlüğümüzde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

31 Ocak 2024

 

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde Bölge Müdürlüğümüz ve bağlantı idarelerimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Sarp Gümrük Kapısı’nda Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anıta çelenk konuldu. Etkinlikler kapmasında Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin BAŞARAN, bölge müdürlüğü bağlantı idare müdürlerinden oluşan bir heyet ile Artvin Valisi Sayın Cengiz ÜNSAL’ı makamlarında ziyaret ettiler. Etkinlikler Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen bir resepsiyonla devam etti. Sarp Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Göktuğ Kaan AYAZ’ın da katıldığı resepsiyonda 26 Ocak Dünya Gümrük Gününün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz Ersin BAŞARAN, 2023 yılına ilişkin araç giriş çıkışları, ihracat ve ithalat konularına vurgu yaparak, geleceğe yönelik hedeflerini belirtip emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Yapılan konuşmanın ardından Sarp Gümrük Müdürlüğü'nce gümrük personeli çocukları arasında düzenlenen "Gümrük" temalı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara yetkililer tarafından ödülleri takdim edildi. 2023 yılında başarılı çalışmalar ve yakalamalar yapan personellere Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz Ersin BAŞARAN tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. Sohbet havasında geçen resepsiyona çok sayıda gümrük çalışanı ve aileleri de katıldı.
Yine etkinlikler kapsamında Bölge Müdürümüz Ersin BAŞARAN ve bölge müdürlüğü yetkilileri tarafından Artvin Kemalpaşa Gençlik Merkezine bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca “26 Ocak Dünya Gümrük Günü” münasebetiyle Kızılay’a kan bağışında bulunuldu. Kızılay’ın mobil aracıyla Sarp Gümrük sahasında düzenlenen bağış kampanyasına çok sayıda gümrük çalışanının ilgi gösterdiği görüldü.