Bölge Müdürlüğümüzde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni Yapıldı

11 Mayıs 2021


 

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü önünde yapılan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Bölge Müdürlüğü ve Hopa Gümrük Müdürlüğü personelleri tarafından dev Türk Bayrağı açıldı.
Ardından günün anlam ve önemine binaen konuşan Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz Sn. Recep BİLGİN Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihindeki önemine vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek hatırlatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.
Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bu zafer, milletimizin tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, fedakârca, canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihine mal olmuştur.
Her Türk vatandaşının Çanakkale ruhunu özünde yaşatması gerekmektedir. Çünkü bu cennet vatanın hangi şartlar altında müdafaa edildiğini bilmeyen bir nesil maddi ve manevi değerlerinin de kıymetini bilemez. Herkese tavsiyemdir ; Çanakkale Şehitlerini ziyaret ediniz hatta ailenizle beraber gidiniz. Bu hem gelecek nesillerimizin milli bir bilinçle yetişmesine vesile olur hem de cennet vatanımızın dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin topyekün nasıl savunulduğunun hafızalara kazınmasına vesile olur.  Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacaktır. Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır. Ruhları şad mekanları cennet olsun.”