Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nden Bölge Müdürümüz Recep BİLGİN’e Plaket

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir törende 2021 yılına ilişkin ihracat rekoru kıran ilk 10 ihracatçıya ödülleri yetkililer tarafından verildi.

17 Mart 2022


Programa Hopa Kaymakamı Sn. Gürkan ÜÇÜNCÜ, Kemalpaşa Kaymakamı Sn. Deniz YILDIRIM, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep BİLGİN, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN, Artvin Ticaret Odası Başkanı Sn. Seçkin KURT, Hopa Ticaret Odası Başkanı Sn. Osman AKYÜREK, DKİB üyeleri ve çok sayıda ihracatçı katıldı.
Programda bir konuşma yapan Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Recep BİLGİN, bölge müdürlüğümüz bağlantı idarelerinin ülkemizin ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak “Yolcu geçişi itibariyle dünyanın en büyük ikinci kara hudut kapısı olan bağlantı idaremiz Sarp Gümrük Kapısı’nda yıllardan beri süre gelen bir takım aksaklıklar söz konusu idi göreve geldiğimiz günden itibaren ihracatımızı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmek adına tespit ettiğimiz aksaklıkları birer birer çözerek gümrük iş ve işlemlerini hızlı ve güvenli bir hale dönüştürdük. Bunlara değinecek olursak öncelikle yıllardan beri birikmiş olan sorunu mahallinde çözüp derhal müdahale etmek adına Bölge Müdürlüğümüzü Sarp Gümrük Sahası yerleşkesine taşıdık. Böylece oluşabilecek aksaklıklara anında müdahale ederek başarıya ulaştık. Ardından diğer bir önemli husus ise ithalatta Tarım yükü taşıyan tırların sahamızda giriş yönünde tıkanmalara sebebiyet vermesi konusuydu. Tarım yükü taşıyan ithalat tırlarını Sarp Gümrük sahasından Hopa Gümrük Liman sahasına ivedilikle sevk ederek sorunu çözmüş olduk. Bu durum bize giriş yönünde hem yerden hem zamandan tasarruf ettirirken çıkış yönündeki araçlarımızın sayısını da artırmış oldu. Ayrıca öteden beri yine siz ihracatçılarımızın talepleri doğrultusunda Tır şoförlerinin tek peronda tüm işlemlerini halletmesi noktasında bir uygulama başlattık. 8 Mart 2022’den itibaren tır şoförleri tescil peronunda pasaport işlemi, tescil işlemi, tek ve maktu vergi, fazla mesai ücreti, yol-köprü ücreti, trafik cezalarını pos cihazıyla ödeyerek araçtan inmeden işlemlerini yapabilmektedir. Bu durum hem memura hem de siz değerli ihracatçılarımıza zaman kazandırmış ve ihracat tırlarımızın sayısını artırmıştır. Kısaca sizlere bahsettiğim uygulamaların getirisi ise ortalama 300-350 tırın çıkış yaptığı Sarp Gümrük Kapımızda geçtiğimiz günlerde 807 tır çıkışı yapılarak tarihi bir rekora imza atmış bulunmaktayız. Ben buradan bu uygulamaları hayata geçirirken bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Sayın Bakanımız Mehmet MUŞ olmak üzere tüm Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimize ve başarılı çalışmalarda emeği geçen tüm memurlarımıza teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.
Konuşmasının ardından DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN tarafından Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep BİLGİN’e ihracata yapmış olduğu katkılarından ötürü bir teşekkür plaketi verildi.