Gümrük İşlemleri Konulu Konferans

07 Mart 2024

Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından “Gümrük İşlemleri” konulu bir konferans düzenlendi.
5 Mart 2024 tarihinde Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleşen programa konuşmacı olarak davet edilen Bölge Müdürümüz Sn. Ersin BAŞARAN “Gümrük İşlemleri” konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.
Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin BAŞARAN gümrük idarelerinde gerçekleşen iş ve işlemlerden bahsederek gümrüğün ülke ekonomisindeki yerine vurgu yaptı. Gümrüğün tarihsel gelişimi ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği bölge ticaretindeki önemine de değinen Sn. Ersin BAŞARAN sunumunda Gümrük teşkilatının yapısı, eşyanın bir gümrük rejimine tabi tutulması, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu, Gümrük Rejimleri, Kaçakçılıkla Mücadele gibi konularda bilgiler verdi.
Komşu Ülkelerle İş Birliği, Bakanlığımızın Lojistik Altyapı Güçlendirilmesine Yönelik Çalışmaları ve ticaretin kolaylaştırılması için yapılan uygulamalardan bahseden Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin BAŞARAN sunumunun ardından soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını cevaplayarak sektöre adım atmadan önce öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak tavsiyelerde bulundu.
Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sn. Abdullah NARALAN, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin BAŞARAN’a ve Sarp Gümrük Müdürü Şenol ALKAN’a programa katılımlarından dolayı teşekkür ederek günün anısına bir plaket verdi.
Soru cevap ve sohbet havasında gerçekleşen konferansa Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin BAŞARAN, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sn. Abdullah NARALAN, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurdan DEĞİRMENCİ çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.